Wie de film “Confessions of a Shopaholic” heeft gezien, weet wat er gebeurt als je boven je stand leeft. Gelokt door dure mode blijft een jonge vrouw lenen totdat ze zichzelf op de rand van een financiële ramp brengt. De film mag dan een happy end hebben, zoals de meeste films, maar in werkelijkheid heb jij misschien niet zoveel geluk als de hoofdpersoon in de film, Rebecca, had.

Dus, als ook jij de gewoonte hebt om te lenen om je doelen te bereiken, denk dan eens na – ben je in staat om je schulden comfortabel terug te betalen? Hier volgen enkele tips om je uitgaven op orde te brengen als je van plan bent om een minilening zonder BKR registratie af te sluiten op het internet.

1. Los eerst hoogrentende leningen af

Maak een lijst van uw schulden volgens de rentepercentages. Een huis- of studielening heeft waarschijnlijk een lagere rente en biedt belastingvoordelen. Ook zal de waarde van een huis in de loop van de tijd stijgen. Kredietkaartschulden en persoonlijke leningen daarentegen hebben meestal een iets hogere rente. Het is daarom een goed idee om deze af te betalen voordat u overgaat op de ‘veiligere’.

2. Consolideer uw leningen

Laten we aannemen dat u uw woonkrediet hebt afbetaald. Maar u hebt grote persoonlijke leningen en autoleningen, samen met hoge creditcardrekeningen. Om de lasten te verlichten, kunt u een lening nemen tegen het onroerend goed dat u nu bezit en de hoogrentende schulden afbetalen. HDFC Bank, bijvoorbeeld, biedt leningen tegen lage rente voor commercieel en residentieel vastgoed die kunnen worden gebruikt om andere schulden af te lossen.

3. Heb je een salarisverhoging? Bekijk eerst de mini lening

Wanneer u een loonsverhoging krijgt op uw werk, verhoog dan ook uw gelijkgestelde maandelijkse termijnen (EMI’s). Hoe meer u uw EMI’s verhoogt, hoe sneller u uw schulden kunt aflossen – en hoe minder u aan rente hoeft te betalen.

4. Heb je een bonus? Doe een vooruitbetaling

Het is verleidelijk om uit te geven aan een lifestyle-aankoop wanneer u een onverwachte bonus of beleggingsopbrengst ontvangt. Maar als je onder een stapel schulden zit, is het praktischer om je er eerst uit te graven. Elke meevaller zou idealiter naar de terugbetaling van schulden moeten gaan. Veel leningen, waaronder woningkredieten, staan vooruitbetaling zonder boete toe. Lees hier meer over de vraag of u leningen moet vervroegen.

5. Vraag een lagere rente aan

Als je een oude en gevestigde klant van de kredietverstrekker bent en een goede kredietscore hebt, probeer dan te onderhandelen over een lagere rente. Misschien heb je geluk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.